Ο Παλαιόπυργος είναι ένα μικρό χωριό. Με πολλούς ομογενείς, διασκορπισμένους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Άξιοι άνθρωποι, που μέσα απο την δουλειά τους κατάφεραν να πετύχουν στη ζωή και να φτάσουν ψηλά. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Θανάσης Σιάννης (Tom Sianis). Ο Θανάσης είναι το δεύτερο από τα έξι παιδιά του πατριώτη μας Σωτηρίου(Sam) Αθ. Σιάννη και εγγονός του αείμνηστου Μπάρμπα Θανάση.

Ο Θανάσης με την αδερφή του Παναγιώτα, τον αδερφό του Αποστόλη, τη μητέρα του Ειρήνη, τον πατέρα του Σαμ, τη σύζυγο του Ελένη και τον αδερφό του Βασίλη.

Γεννήθηκε στο Σικάγο, σπούδασε νομικά και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως εισαγγελέας. Τον περασμένο Μάρτιο εξελέγη πανυγηρικά Δικαστής στο Σικάγο, στην Κομητεία Κούκ (Kook County). Την εκλογή του στήριξαν με την ψήφο τους οι Έλληνες της κομητείας. Δίπλα του στάθηκαν και οι Παλαιοπυργιώτες της Πολιτείας του Σικάγο, αλλά και πατριώτες από τα γύρω χωριά.
Πρίν λιγες μέρες η Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ τίμησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης τον Θανάση για την εκλογή του και για την εν γένει προσφορά του στον Ελληνισμό της Αμερικής.

Με το ζεύγος Παναγιώτη και Γεωργίας Σιόλα, στη βράβευση του Θανάση Σιάννη στη Νέα Υόρκη, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ.

Είναι μεγάλη τιμή για το χωριό μας,την Αρκαδία και την Ελλάδα η εκλογή του γιατί πρόκειται για έναν λαμπρό νέο επιστήμονα που με την αξία του εξελέγη σε αυτή την ξεχωριστή θέση κάνοντας υπερήφανους τους γονείς του,την οικογένεια του και όλους εμάς. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες.

Ο Θανάσης με την σύζυγο του Ελένη και τους γιους του, Σωτήρη και Γιώργο.