Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού και σεβάσμιου συμπατριώτη μας  ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΡΑΒΙΛΑ.

ΔΡΑΒΙΛΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ.jpgΟ μπαρμπα Χρήστος γεννήθηκε στο χωριό και πέρασε σε αυτό αρκετά από τα χρόνια της ζωής του, νυμφεύτηκε την Γεωργία Τζιαβράγγου και δημιούργησαν την δική τους οικογένεια.

Αναζητώντας καλύτερη τύχη γι’ αυτόν και την οικογένειά του, μετανάστευσε το 1963 στον Καναδά και εγκαταστάθηκε στο Μόντρεαλ. Το 1969, μετά από πρόσκληση του αδερφού του Βασίλη έφυγε από τον Καναδά και  ήλθε στο Σικάγο και εκεί εργάστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας, μέχρι την συνταξιοδότησή του το 1985. Από την συνταξιοδότησή του μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Σικάγο. Ακούραστος εργάτης, προσέφερε όλες τις δυνάμεις του για το καλό του Ναού και των ενοριτών μεταξύ των οποίων έχαιρε μεγάλης εκτίμησης. Τις πολυετείς υπηρεσίες του αναγνώρισε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Παύλου και του απένειμε τον τίτλο του Μεγάλου Άρχοντα, τον μεγαλύτερο τίτλο, που έχει παραχωρήσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Picture-with-Archbishop-Demetrios-June-2010-3.jpgΟ μπαρμπα Χρήστος απεβίωσε στις  7 Νοεμβρίου 2018, πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών και ευτύχησε να αποκτήσει τρία παιδιά  – τον Δημήτρη, την Βασιλική και τον Παναγιώτη – δέκα εγγόνια και δέκα επτά δισέγγονα, που τον φρόντιζαν και τον υπεραγαπούσαν.

Η εξόδιος  ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του  Αγίου Δημητρίου στο Σικάγο, το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι και η ταφή του θα γίνει, στο κοιμητήριο του ELMLAWN  στο Σικάγο.

Στα παιδιά του, στα εγγόνια του, στα δισέγγονά του και στους λοιπούς συγγενείς του, ευχόμαστε ο Πανάγαθος  Θεός να τους παράσχει την εξ ύψους παρηγορίαν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ